Sprehod po Ljubljani

Zagotavljamo vam uspeh na vaši poslovni poti.

Izobraževanje prilagojeno odraslim, zaposlenim osebam. S prepletanjem teorije in poslovne prakse vam zagotavljamo odlične učne rezultate.

Sprehod po Ljubljani

07. 06. 2019 Srednja šola, Višja šola, Visoka šola, B2

Ko hitimo po opravkih v Ljubljani, si pogostokrat želimo, da bi imeli malo več časa za ogled našega glavnega mesta. Vsi ga poznamo, a hkrati o njem vemo le malo.

Zato smo ob prehodu v poletje organizirali sprehod po Ljubljani in prisluhnili zgodbam, ki so se odvijale za zidovi nekaterih hiš, predvsem tistih ob Ljubljanici. 

Ko se oziramo nazaj v preteklost, pogosto govorimo o Ljubljani kot o majhnem provincialnem mestu. Toda kljub svoji majhnosti je mesto večkrat odigralo pomembno vlogo in nudilo dom mnogim znanim osebnostim. Kdo je živel tukaj, kdaj je bila Slovenija center Evrope, kaj nam povedo imena ulic, zakaj je bila Ljubljanica tako pomembna za razvoj Ljubljane, kakšno bogastvo nam je zapustil arhitekt Plečnik ... Vse to in še marsikaj nam je na našem skupnem potepu po Ljubljani povedala naša predavateljica gospa Stanislava Krapež, @ljubljanawithstasa, ki ima od leta 2012 licenco za lokalno turistično vodnico po Ljubljani in priznava, da ji tudi to delo, predvsem pa raziskovanje naše preteklosti, predstavlja velik izziv.
Dotaknili pa smo se tudi nekaterih uspešnih kot tudi neuspešnih zgodb iz poslovnega sveta. Saj smo vendar poslovna šola!

Nazaj