O šoli

 

Predavatelji iz prakse in v prakso usmerjeno izobraževanje

 

O šoli

Nagovor dekanje

 Spoštovane študentke, spoštovani študenti, dobrodošli na naši B2 Visoki šoli za poslovne vede!

Tu spodbujamo zdravo radovednost, kritično mišljenje, igrivo ustvarjalnost in dobro mero motivacije, ki naj traja vse do zadnjega izpita.

Veseli me, da vas na srečanja lahko povabimo v naše napredno tehnološko opremljene in prenovljene predavalnice, saj interakcije in energije v živo tečejo drugače. Seveda še vedno prav vsa predavanja lahko spremljate tudi na daljavo, vse pa vas, ne glede na to, kako spremljate predavanja, toplo spodbujam k aktivnemu sodelovanju. Študentje in predavatelji namreč oblikujete študijski proces skupaj in zato vsaka generacija pri nas pusti svoj dragocen pečat.

 Naj bodo vaši cilji zastavljeni visoko, saj so največje nagrade pogosto povezane z največjimi izzivi. In ne bojte se jih, ves čas smo vam na voljo za podporo. Tu smo za vas in zaradi vas.

Skupaj bomo gradili vaše znanje in ustvarjali spomine na uspešno študijsko pot.


doc. dr. Lidija Weis, dekanja

Uporabni visokošolski programi na področju poslovnega izobraževanja

Dobrodošli na B2 Visoki šoli za poslovne vede, stičišču nacionalno verificiranih visokošolskih programov s področja informacijskih, poslovnih, komunikacijskih in upravnih ved. Pri nas se praksa in teorija dopolnjujeta v aktualna znanja, ki jih lahko enostavno uporabite v realnih poslovnih situacijah.

Na Visoki šoli za poslovne vede spodbujamo inovativen kombiniran pristop k študiju, ki je posebej zasnovan za zaposlene posameznike in omogoča uspešno usklajevanje poklicnih obveznosti s pridobivanjem novega znanja. Kombiniran način študija je odziv na hiter tempo sodobnega življenja in zahteve po odličnih rezultatih.

Kaj prinaša naš kombiniran način študija? To je prepletanje fizičnih in digitalnih interakcij ter vsebin; del študijskega programa se izvaja na daljavo, kar omogoča  fleksibilno prilagajanje urniku, del študija pa poteka na šoli, pri čemer tudi ta del lahko sočasno spremljate na daljavo. Vsa srečanja so posneta, tako jih lahko kadarkoli pregledate tudi kasneje. Ni vam več treba skrbeti, da bi zamudili pomembno gradivo ali predavanje, saj boste s posnetki vedno na tekočem z dogajanjem. Vse to vam močno olajša usklajevanje študija z ostalimi obveznostmi v vašem življenju.

Takšen pristop k študiju je mednarodno prepoznan kot najbolj učinkovit in optimalen, o čemer poročajo tudi vodilne svetovne izobraževalne institucije.

 Ob tem je edinstvena prednost našega pristopa tudi v razvijanju digitalnih kompetenc, ki so v današnjem času nepogrešljive. Zavedamo se, da so te veščine ključne za uspeh, zato vam nudimo stalno informacijsko podporo ter dodatna brezplačna usposabljanja.

 Vse, ki vas vabi širni svet, in si želite pridobiti mednarodne izkušnje in medkulturne kompetence, pa bodo navdušile možnosti študijskih izmenjav in opravljanja prakse v tujini v okviru programa Erasmus+. Strokovna znanja in osebne veščine ter izkušnje, pridobljene v tovrstnih izmenjavah, so odlična referenca za zaposlovanje v globalnih okoljih. Tudi sicer je naš študijski proces mednarodno obarvan, saj intenzivno sodelujemo z gostujočimi predavatelji iz različnih mednarodnih partnerskih institucij z vsega sveta.  

 Pridružite se nam na Visoki šoli za poslovne vede in stopite na pot uspeha s prilagodljivim, naprednim ter mednarodno priznanim pristopom k študiju.


Predstavitev Visoke šole za poslovne vede s pozdravnim nagovorom dekanje doc. dr. Lidije Weis.

Šola ima preko skrbno izbranih predavateljev, ki so ugledni strokovnjaki s prakse, tesne povezave  z gospodarstvom tako v Sloveniji, kot v mednarodnem prostoru.

Posebnost VŠPV, ki se v skladu s svojo vizijo razvija v prepoznavno poslovno šolo osrednje in jugovzhodne Evrope, je izrazito povezovanje teorije in prakse.

Ustanovitelj Visoke šole za poslovne vede je podjetje B2, ki javno priznane izobraževalne programe ponuja že od leta 1996. 

Predstavitveni zbornik B2 Visoke šole za poslovne vede

B2 VPŠV in poslovni svet

Na naši šoli že od vsega začetka v študijski proces intenzivno vključujemo tudi podjetja, saj se zavedamo, da je uporabno znanje tisto, ki je pomembno za razvoj kakovostnih diplomantov.

Več

 

Pogosta vprašanja

Koliko časa traja študij?

Študij na prvi stopnji traja tri leta, na drugi stopnji pa dve leti. Ker pa veliko študentov prihaja z že opravljenimi obveznostmi na drugih visokošolskih ustanovah, se le-te pri nas lahko priznajo. Posledično vam študij organizacijsko prilagodimo tako, da je možno dokončanje prej kot v treh oziroma dveh letih.

Kakšno raven izobrazbe bom pridobil?

Na prvi stopnji boste pridobili stopnjo VI/II (I bolonjska stopnja), na drugi, magistrski stopnji pa VII (II bolonjska stopnja).

Kdaj se začne novo študijsko leto?

V Sloveniji študijsko leto traja od 1. oktobra do 30. septembra naslednje leto. Vedno je tako. Organizirana predavanja na naši šoli se začnejo v oktobru in trajajo nekje do sredine meseca junija. Potem so poletne počitnice.

Ali je možno po diplomiranju nadaljevati s študijem na drugi stopnji?

Diplomanti prvo-stopenjskih študijskih programov lahko nadaljujete študij na magistrskih programih. Pogoje, pod katerimi se lahko vpišete, določajo posamezne visokošolske ustanove same. Zato vam svetujemo, da pogoje preverite na visokošolski ustanovi, na kateri bi želeli nadaljevati študij. Seveda imate študenti tudi možnost nadaljevanja študija na magistrskih programih na naši Visoki šoli za poslovne vede.

 

Več

 

Aktualno na B2 Visoki šoli za poslovne vede 

PDF | digitalni podpis

PDF | digitalni podpis

03. 06. 2021

Pogodbe, izjave in druge dokumente lahko varno in legitimno podpišemo s pomočjo digitalnega potrdila. Za podpisovanje do...

Več
Informacijsko poslovna revija

Informacijsko poslovna revija

30. 10. 2022

Izšla je nova številka IPR!

Več
Nova AIJES revija

Nova AIJES revija

05. 01. 2024

Z veseljem sporočamo, da je pravkar izšla nova številka revije AIJES! 

Več
Virtualni teden mobilnosti s partnersko univerzo iz Butana

Virtualni teden mobilnosti s partnersko univerzo iz Butana

26. 01. 2022

Virtualna mobilnost v sodelovanju z Royal Thimphu College, Thimphu, iz Butana.

Več
Erasmus+ staff week na VŠPV

Erasmus+ staff week na VŠPV

07. 12. 2022

Erasmus Staff week z več kot 20 gosti iz enajstih partnerskih institucij

Več
Uspešna PIK 2023

Uspešna PIK 2023

22. 09. 2023

21. septembra smo izvedli 2. PIK konferenco študentov in diplomantov, letos na temo trajnostne digitalne transformacije...

Več
B2 VŠPV na Erasmus+ jesenski šoli

B2 VŠPV na Erasmus+ jesenski šoli

11. 09. 2023

Na letošnji Erasmus+ jesenski šoli, ki jo organizira CMEPIUS Erasmus+ Slovenia, sta naši sodelavki Katarina Aškerc Zadra...

Več
POSTANI DIGITALNI MOJSTER:  povečanje digitalne pismenosti za odrasle

POSTANI DIGITALNI MOJSTER: povečanje digitalne pismenosti za odrasle

10. 10. 2023

Brezplačna izobraževanja na temo digitalnih veščin - projekt Postani digitalni mojster 

Več
Nov dodiplomski študijski program POSLOVNA ANALITIKA

Nov dodiplomski študijski program POSLOVNA ANALITIKA

13. 11. 2023

Ponosno najavljamo NOV študijski program Poslovna analitika, ki predstavlja odlično priložnost za razvoj kariere!

Več
Izšla je 5. IPR

Izšla je 5. IPR

02. 11. 2023

Izšla je peta števika Informacijsko polslovne revije! 

Več
B2 VŠPV na mobilnosti v Butanu

B2 VŠPV na mobilnosti v Butanu

14. 11. 2023

V okviru mednarodnih izmenjav Erasmus+ sodelujemo tudi s partnersko institucijo Royal Thimphu College, s sedežem v glavn...

Več
Nov podiplomski študijski program STRATEŠKI MANAGEMENT

Nov podiplomski študijski program STRATEŠKI MANAGEMENT

04. 01. 2024

Novo leto začenjamo z odlično novico: v študijskem letu 24/25 bo na voljo nov študijski program druge stopnje, Strateški...

Več
Prejeli smo Jabolko kakovosti

Prejeli smo Jabolko kakovosti

06. 12. 2023

Ponosni smo na priznanje Jabolko kakovosti, ki smo ga prejeli s strani CMEPIUS Erasmus+ Slovenia in Ministrstva za vzgoj...

Več
Podelitev diplom

Podelitev diplom

05. 02. 2024

Čestitamo vsem diplomantkam in diplomantom obeh stopenj, ki so uspešno zaključili študij pri nas. Veseli smo, da so za s...

Več
Iz konkurenčne prednosti v konkurenčno nujnost: Partnerstvo v AI Skills projektu

Iz konkurenčne prednosti v konkurenčno nujnost: Partnerstvo v AI Skills projektu

05. 02. 2024

Z veseljem sporočamo, da smo pričeli sodelovati na ARISA - AI Skills projektu. ARISA je projekt, ki ga financira EU in...

Več
Erasmus+ in Mednarodni projektni teden

Erasmus+ in Mednarodni projektni teden

18. 03. 2024

Te dni smo pri nas spet zelo mednarodni!

Več
6. EECME in Erasmus Staff Week 2024

6. EECME in Erasmus Staff Week 2024

29. 05. 2024

Mednarodni Erasmus Staff Week na B2 Visoki šoli za poslovne vede!

Več

Potrebujete več informacij?

Naša osnovna naloga je podpora vam - študentom na vaši študijski poti. Ves čas bomo skrbeli, da boste o vsem pravočasno informirani, deležni boste osebnega pristopa, svetovanja, da vam pomagamo na poti do vašega cilja - do diplomiranja, ki se zaključi s svečano podelitvijo diplom.

Kontaktirajte nas